Передзвоніть мені

Березневий бранч від OSCAR Club

Перша середа весни в OSCAR Dry Clean Studio розпочалася з благодійного бранча, який став продовженням серії заходів у межах закритого клубу OSCAR. 

Після невеликої перерви березневий бранч відбувся у вишуканому Fairmont Grand Hotel Kyiv, символізуючи оновлення та нові можливості для реалізації головної місії OSCAR Club, ー об'єднуватися заради допомоги та підтримувати тих, хто цього потребує. 

Зустріч була присвячена темі “Мода та мистецтво”. Спікеркою та запрошеною гостею виступила незрівнянна Катя Тейлор, експертка з сучасного мистецтва, засновниця та CEO агенції культурного розвитку Port. 

Мода та мистецтво ー два неймовірних світи та джерела натхнення, які утворюють неповторний симбіоз, породжують відчуття та відкривають нові горизонти для безмежних можливостей самовираження і розуміння краси. 

Пані Катя розповіла яскраві приклади, як всесвітньо відомі дизайнери надихалися видатними витворами мистецтва, а також історії колаборацій кутюр'є з митцями.  

Ельза Скіапареллі та Сальвадор Далі ー творчий тандем італійської модельєрки та іспанського художника-сюрреаліста, який став одним із найвідоміших прикладів злиття моди та мистецтва. Їхні спільні роботи відзначалися фантазійними формами, незвичними деталями та були справжнім викликом для того часу. Славнозвісне плаття з лобстером ー сміливий творчий експеримент, який став втіленням ексцентричності та символом того, як мода може стати полотном для мистецтва.

Бутик Prada Marfa посеред техаської пустелі ー арт-об'єкт скандинавських художників Elmgreen & Dragset. Інсталяція є імітацією магазину люксового бренду, двері якого не можна відчинити, а колекції сумок та взуття в ньому ніколи не оновлюються. Цей самотній розкішний бутик на узбіччі техаського шосе піднімає питання споживацької культури, підкреслює силу комерціалізації та є символом критики джентрифікації. 

Соня Делоне: авангард українського походження. Видатна художниця та дизайнерка, яку називали “першою леді абстракціонізму”. Її легендарне “Симультанне плаття”  стало справжнім художнім експериментом: тканина перетворилася на полотно, де колірні співзвуччя та геометричні форми створювали танцюючі візерунки та динаміку. 

Це лише частина цікавих історій, якими мали змогу насолодитися членкині OSCAR Club на бранчі.  

Благодійний внесок спрямують на допомогу військовим, які віддано захищають нашу країну та свободу.

Відвідали лекцію та долучилися до збору: Кароліна Ашіон, Анастасія Жолинська, Юлія Єрмолаєва, Марія Виноградова, Таміла Немченко, Тетяна Богдан, Марина Арістова, Вікторія Кагаловська, Алла Зіневич-Тігіпко, Соня Плакидюк, Манана Окропірідзе, Анна Сергєєва, Наталія Стрільчук.