Передзвоніть мені

Зустріти гірськолижний сезон красиво: де і як привести до ладу лижний костюм

З кожним новим сезоном зимовий відпочинок в горах набирає все більшої популярності. Тепер катання на лижах і сноуборді - не привілей професійних спортсменів, а хобі для всіх, хто прагне підкорювати снігові вершини. Наскільки ваша відпустка на гірськолижному курорті пройде комфортно і безпечно, залежить від екіпіровки, зокрема, від спеціального одягу, тобто лижного костюма. Як правильно доглядати за одягом для катання, щоб воно виконували свої функції як можна довше?

Особливості одягу для зимового спорту

Матеріали, з яких шиють лижні костюми, кардинально відрізняються від нашого повсякденного одягу. Якщо зі звичайною спортивним одягом цілком впорається сучасна пральна машина, виставлена ​​на делікатний режим, то з лижною курткою та комбінезоном після таких експериментів можна буде попрощатися.

Одяг для катання на лижах по засніжених схилах складається з декількох шарів, які підтримують оптимальний температурний режим. Зовнішній шар найчастіше страждає від забруднень, проте впоратися з ними, та не зачіпати мембранної тканини, утеплювача і підкладки непросто, а в більшості випадків просто неможливо.

При неправильному догляді пошкоджується, перш за все, саме мембрана, внаслідок чого костюм втратить всі свої властивості, а значить, буде пропускати вітер та вологу, піддаючи ризику ваше здоров'я.

Якщо в складі костюма є натуральний пух, догляд за ним приносить ще більше проблем: навіть при ручному пранні пух збивається в грудки і нерівномірно розподіляється під тканиною.

Одяг з флісу, яку зазвичай надягають під лижний костюм, не такий «примхливий», але й тут є один мінус: на ньому дуже швидко з'являються ковтунці, які вже після першого прання надають недавно купленому реглану неохайний вигляд.

Як часто необхідно чистити лижний костюм?

Для того, щоб ваше обмундирування для катання завжди виглядало, як нове, його обов'язково потрібно чистити після кожної поїздки. Щоб чергова домашнє прання не стала останнім для вашого лижного костюма, довіряти турботу про нього варто хімчистці.
Зверніть особливу увагу на рівень послуг, які надаються у хімчистці. У Києві догляд за гардеробом можна довірити хімчистці UNMOMENTO Premium або студії-хімчистці ОSCAR, де завдяки досвіду та новітнім технологіям, гарантовано виводяться всі забруднення без пошкоджень тканини. До речі, якщо лижний костюм був вашим вірним супутником кілька сезонів поспіль, можна звернутися сюди ж - тут виконують дрібний ремонт одягу.

Як доглядати за лижним костюмом

Улюблений костюм для сноубордиста або лижника - це щось на зразок вечірньої сукні від haute couture. Будь-яке забруднення сприймається як трагедія, а зміна кольору або структури матеріалу після чистки стає чималим розчаруванням. Щоб уникнути подібних неприємностей фахівці UNMOMENTO і студії-хімчистки ОSCAR рекомендують:

  1. Не намагайтеся самостійно впоратися з сильним забрудненням. Не експериментуйте з видаленням плям за допомогою серветок, щіток та інших "народних методів". Це ще більше посилить ситуацію і поставить під загрозу колір тканини. Краще відразу по приїзду віднести річ в хімчистку.
  2. Ні в якому разі не використовуйте пральний порошок для спеціалізованого одягу, що складається з декількох шарів. Він забивається в мембрані і робить костюм непридатним для носіння.
  3. Не наносьте засіб для виведення плям на окремі ділянки, якщо не хочете, щоб тканина полиняла.
  4. Не викручуйте мокрий костюм - це може деформувати волокна одного або декількох шарів спеціальної тканини.
  5. Не сушіть костюм на звичайній білизняний сушінні або мотузці - його підкладка може розтягнутися, а на додачу до цього з'явиться запах вогкості.
  6. Не користуйтеся феном або праскою і не сушіть його на батареї - це повне фіаско для зимового спортивного одягу!

Після комплексноого чищення виробу, необхідно нанести водовідштовхуючий засіб, а з цим найкраще впораються лише в хімчистці.

Якщо ви хочете, щоб ваш лижний костюм прослужив не один сезон, довірте його професіоналам! Фахівці хімчистки UNMOMENTO Premium і ОSCAR Dry Clean Studio досконало володіють мистецтвом видалення забруднень та здатні повернути будь-яким виробам їх первісний вигляд без пошкодження волокон та фурнітури, зберігаючи при цьому форму речі та колір тканини.