Передзвоніть мені

Як створити успішний бізнес у сфері послуг: історія Світлани Юлдашевої


Про особливості ведення бізнесу у сфері послуг преміум-сегменту розповіла директор унікального проекту OSCAR Dry Clean Studio Світлана Юлдашева.


За яких обставин народилася ідея створити мережу хімчисток преміум - сегменту? Чому саме преміум - сегмент?

У 2006 році зросла кількість запитів на обслуговування виробів унікального дизайну, зі складним кроєм та фурнітурою з вкрай делікатних тканин, яким були протипоказані всі види стандартної чистки. Обслуговування таких речей на потоці було неможливим, тому виникла ідея створити проект, що дозволяє вирішувати всі проблеми догляду за «особливими» виробами, щоб зберегти їх красу як можна довше.

Які складнощі були в процесі реалізації ідеї?

Унікальність OSCAR - це, перш за все, технології та майстри. До складних речей потрібен особливий підхід, тут немає місця стандартним видам чистки. Було непросто зібрати команду профі, відданих своїй справі. Тільки спираючись на 10-річний практичний досвід UNMOMENTO, ми змогли підготувати потрібних фахівців. Впроваджували інновації, замовляли розробку ексклюзивних препаратів, створювали технологічні карти з обслуговування кожного окремого виду речей з декором, поєднаннями різних тканин і т.п.

Що мотивує Вас розвивати цей вид бізнесу в Україні?

Моя найголовніша мотивація - це моя команда. І, звичайно ж, клієнти, які протягом багатьох років цінують нас за те, що ми робимо.

Який у Вас штат? Хто та за які процеси відповідає в команді?

У мережі хімчисток UNMOMENTO та OSCAR працює понад 400-сот чоловік. Модель такого бізнесу повинна бути вивірена до дрібниць. Окремо відрегульовані логістика та комунікація між підрозділами, на кожному етапі впроваджено кілька ступенів контролю.

Які особливості роботи з жіночим колективом?

Основна особливість роботи в жіночому колективі - схвалення і похвала роботи своїх співробітниць.

Як Ви мотивуєте співробітників працювати ще краще?

Я поважаю та ціную кожного члена команди, тому вибудовую з ними чесні стосунки, і вони взаємні. Важливо також бути прикладом для своїх співробітників.

Яка місія у OSCAR?

OSCAR - це мистецтво догляду за речами. Місія OSCAR полягає в тому, щоб зберегти те цінне, що довірив нам клієнт, тим самим продовжуючи красу речей.

Що Ви можете порекомендувати тим, хто хоче зайнятися бізнесом у сфері послуг?

Будь-який бізнес - це робота нон-стоп 24/7. Сфера послуг безпосередньо пов'язана з людьми, тому дуже важливо щиро ставитися до людей і постійно вдосконалювати комунікативні навички.